Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Cea mai buna piesa de teatru … cred ca da, “Romania! Te pup” in regia lui David Schwartz, producţie a teatrului Vasile Alecsandri din Iaşi.

Cea mai proasta piesa de teatru … ei bine, ar fi fost pana acum câteva zile: “Cum traversează Barbie criza mondiala” în regia Alexandrei Badea, daaar, de când am văzut “Inca-i bine” la TNB, scrisa şi regizata de Rodica Popescu Bitanescu, cu o distribuţie chiar ilustra, m-am răzgândit. Acord trofeul “Cea mai proasta piesa văzută anul acesta” Rodicăi Popescu Bitanescu care a reuşit sa ma întristeze definitiv arătându-mi ce bătrâne puhave au devenit divele scenei româneşti şi cum poţi însăila din nişte afirmaţii banale şi şablonarde un text cu pretenţii de piesa, pe care, mai apoi, uzând de statutul tău, poate câştigat pe drept, sa-l prezinţi pe o scena a teatrului naţional din Bucureşti.

E aceeaşi cale pe care şi Sergiu Nicolaescu mai face rost de bani de filme, aceeaşi cale prin care diverşi regizori netalentaţi pun piese în Bucureşti, în timp ce aceia talentaţi sau iubiţi de public n-au loc decât în provincie.

Advertisements